donation_da

mini_donation_da

Støtte til medarbejdere

ZOSIA HAR FÅET HJÆLP TIL BEHANDLING AF ØJENSYGDOM

Polske Zosia var blot tre år gammel, da hendes forældre måtte erkende, at hendes syn ikke var, som det skulle være. Mange undersøgelser og operationer måtte til for at undgå, at øjensygdommen skulle udvikle sig til et totalt synstab.

Fremover vil Zosia også få brug for særlige kontaktlinser, flere sæt briller og fortsatte undersøgelser.

Hendes far, Rafał Izydorek, som arbejder hos NB Polska, benyttede muligheden for at søge Medarbejderfonden om støtte til nogle af de mange udgifter: ”Jeg kan ikke beskrive min glæde, da jeg modtog besked om bevillingen fra Medarbejderfonden. Situationen var vanskelig for os, men med ét så alt lysere ud, og jeg må indrømme, at min kone og jeg græd af glæde”.

”Det er vores håb, at vores datter kommer til at se normalt. De specialister, som tager sig af hende, bliver ved med at fortælle os, at øjenforskning er et område, hvor udviklingen går stærkt og resultaterne er gode, så vi håber, at der findes ny behandling til Zosia”, siger Rafał Izydorek.

SØSKENDEPAR GODT I GANG MED ERHVERVSUDDANNELSER

Søskendeparret Gábor og Aletta er børn af Gáborné Berna, der har arbejdet i VELUX Magyarország LKR Kft. siden 2012. De har begge valgt at tage erhvervsuddannelser og er derfor med til at opfylde den efterspørgsel efter håndværksuddannede medarbejdere, som mange lande oplever.

Med uddannelsen som tømrer er Gábor Berna på 20 år kommet på den rigtige hylde. Han har altid været glad for at være i skoven omgivet af træ og blev begejstret for tømrerfaget, da han skulle vælge uddannelse. Som tømrer kan han arbejde med træ både kreativt og praktisk.

Gábor er nu færdig med uddannelsen, men fortsætter på skolen for at blive endnu bedre rustet måske til en fremtid som selvstændig tømrer. Han arbejder deltid i den virksomhed, hvor han var i praktik under uddannelsen.

Støtte til lokale projekter

SLOVAKISK ORKESTER INSPIRERER OG UDDANNER UNGE

Børne- og ungeorkestret Hradištanka fra byen Hradište i Slovakiet, har i løbet af 35 år spillet næsten 400 koncerter i Europa.

Orkestret udvikler unge med musikalsk lærelyst. Med passion for musikken følger læring af ansvar, individuel udvikling og desuden videreføres en slovakisk (musik)tradition fra en generation til en anden. Hradištanka er yderst succesfuldt og blev kåret til Slovakiets bedste ungdomsorkester i 2018.

Flere medarbejdere fra Partizánske Building Components-SK arbejder frivilligt i orkestret; enten som udøvende musikere eller med egne børn i orkestret, og de har stået for at skabe forbindelse mellem Medarbejderfonden og Hradištanka.

Medarbejderfondens bevilling sikrer, at orkestret kan fortsætte sin vision og købe nye instrumenter som trommer og klokkespil.

BELGISK SKOLE MOBILISERER ELEVER TIL AT BRUGE CYKLEN

Den belgiske folkeskole Saint-Joseph-aux-Champs har bygget et cykelskur til de mange cyklister. Skolen har i mere end to år arbejdet på at få eleverne til at cykle mere. De har bl.a. samarbejdet med den frivillige organisation Pro Velo, som tilbyder undervisning i at cykle sikkert i trafikken og færdes på en sund og bæredygtig måde. Desuden har flere skoleudflugter været med cyklen som transportmiddel.

Resultatet er, at dobbelt så mange elever nu cykler til og fra skolen. Men skolen manglede et ordentligt cykelskur.

Saint-Joseph-aux-Champs har omtrent 250 elever og 20 ansatte, og skolens forældreråd har arbejdet hårdt på at finansiere et nyt cykelskur.

Bevillingen fra Medarbejderfonden er gået til indkøb af cykelstativer, så endnu flere af skolens elever får mod på at færdes på cykel.

Bevillinger

December 2020

Det glæder os at meddele, at på møde den 3. december 2020 besluttede bestyrelsen fra 1. januar 2021 at nedsætte anciennitetskravet til et år for ansøgere, der søger medarbejderstøtte.

Vi gør opmærksom på, at Corona-puljen ophører ved udgangen af 2020. Puljen har til dato hjulpet knap 400 medarbejdere og deres familier med støtte på i alt 3,9 mio. kr.

Mødets bevillinger på i alt 2,4 mio. kr. fordeler sig som følger:

Medarbejderformål:
109 bevillinger
Lokale projekter:
31 bevillinger

Se eksempler på Facebook

Læs vores årsrapport


VI STØTTER

sådansøgerdu-knap2